Followers

Monday, 31 October 2011

:: mak aiihh..mahalnyerrr!!!!..::


Hey ladies!!! Pe kabor sumer2nye..hopefully sihat dan cantik macam biasa yek..hehe..seminggu sudey mizz tak update blog neh..bukan ape,banyak kejadian2 yang tidak diingini telah berlaku..tensen sedikit dibuatnya..huh!!tapi takpe, mizz anggap sume tu sebagai ujian dan dugaan untuk mematangkan mizz..alhamdulillah,semuanya mizz leh terima dgn penuh ketenangan dan kesabaran..hehe 


Wokey..arini nak share info baik punya ngan korang.. ..”mak aihh..mahalnya..”mizz amat yakin dan pasti mesti word ni yang memula keluar dari mulut mungil u ols after dapat tau harga Premium Beautiful kan??hurm..hati dah memang berkenan sangat2 nak pakai luxury corset ni tapi bila dapat tau harganya terus melayang keinginan tu..Jangan macam tu tau...kecian kat ur body tu nak merasa best product neh..let ur body to feel it okay..konpem suke tau..nama pon SuperBrand product kan,confirmlaa dah terbukti hasilnya..so,kalau terpaksa berkorban sket boleh kot..nak2 dekat ngan raya korban ni..(ade kaitan ke??..)believe me,its really worth it and u wont regret..^_^ 


Yes, personally memang mizz akui harga Premium Beautiful ni agak mahal.. Tambahan pula bagi mereka yg mempunyai pendapatan yg sederhana mcm mizz sendiri..TAPI kalau korang tau kehebatan dan kelebihan Premium Beautiful ni,for sure u ols takkan teragak2 lagi to have it one..let me share with u..


Premium Beautiful bukan sahaja dipakai oleh mereka2 yg ingin kurus tetapi juga utk mereka yg ingin menjaga kesihatan.. Ini kerana Premium Beautiful ni ada byk kelebihan lain kerana pemakaian Premium Beautiful ialah 70% utk kesihatan & 30% utk kecantikan.. Antara kelebihan Premium Beautiful ialah:

1. Dapat memperbetulkan pengaliran darah 

2. Memulihkan sistem pernafasan 

3. Meningkatkan kadar metabolisme bdn (sekaligus menurunkan berat bdn) 

4. Menghalang pembiakan set kanser 

5. Membentuk badan & postur yg baik 

6. Fabrik yg lembut pada kulit 

7. Membantu membersih toksin dari darah 

8. Mengurangkan sakit belakang 

9. Mengurangkan period pain & gastric 

10. Salah satu cara utk conceive baby (terbukti berkesan) 

11. Mengurangkan sakit kepala (migraine) 

12. Berpantang (mengecutkan rahim dgn lebih cepat) 

13. Selesa dan sesuai dipakai sepanjang hari (xpanas ye.. hehe) 

Selain itu kalau dibuat perbandingan dengan kaedah2 lain yg ada di pasaran, sememangnya pemakaian Premium Beautiful lebih berbaloi – baloi kerana ia hanya perlu dibeli sekali seumur hidup serta mempunyai life time warranty!! Thats mean kalau terkoyak boleh hantar for service FOC!! Agak-agak korang laa kan, ade tak produk lain yang bagi lifetime warranty ni??

So.. for me, ape salahnye melabur sedikit utk diri sendiri..give as reward to urself..Tambahan pula kalau akak2 yg dah bersuami tu.. Memang jarang suami complain kalau wife dh berisi especially lepas melahirkan anak, tapi percayalah setiap lelaki pasti inginkan seorg isteri yg slim mcm anak dara.. hihi.. ape salahnya kite menjaga kecantikan utk suami kite kan??tau laa kan mizz ni tak kawen lagi tapi mizz tau laa sbb mizz pun ade umi and mak cik2 yang dah kawen jugak..so, banyak amik pengalaman dr diorang ler....


Dan yang paling bestnye, skarang ni ade bermacam2 cara untuk beli set Premium Beautiful ni.. Percayalah,semua orang mampu pakai Premium Beautiful ni..jangan rumitkan benda yang mudah okay..so, mcm mana caranye??nanti mizz share dlm next entry yek..TUNGGU!!!

Haa..Kalau dah ader rasa berminat tu just call or SMS je mizz ye.. I'll give u FREE consultation & demo..

WEAR IT, FEEL IT, LIKE IT & SHARE IT (^_^)


CONTACT / SMS MIZA (017-9178030)
PM @ FB : Hamizah Shalah Huddin

Saturday, 22 October 2011

:: LACTO-LITE???JOM!!!...::


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....

Adeh,dah lama rasanye tak ber’BLOG’ kat ruangan neh..bukan ape,agak kesibukan sedikit semenjak 2 menjak neh..kesibukan dgn urusan ofisnyer dan kesibukan mengatur strategi bisnesnyer...tp dalam kesibukan itu,otak ni tak pernah berhenti pikir info apakah lagi yang mau dikongsi dengan pengunjung2 blog mizz yang tidak seberapa neh..ye laa,basically,blog ini diadakan utk berkongsi dgn u olzs sumer2 seberapa banyak info yang berkaitan ngan produk kesihatan yg sedang mizz usahakan ini...wahh,pehal lak ayat nak SKEMA jek ni eh..ini bukan diriku sebenar neh..hak3 tui...=p

Wokey,tak nak buang masa lamer2...kali ni mizz nak share info 1 lagi produk kesihatan yang seangkatan ngan Premium Beautiful and Maharani..3 produk ni kiranya mcm adik beradik laa kan..3 serangkai gitu..means that kalo ade ketiga-tiga produk ni dah cukup lengkap utk kesihatan tubuh badan kita..kalau ada salah satu pon dah cukup baik sebenarnya,TAPI kalau ada TRIPLE, resultnyer shud be MORE MORE effective okay...apa kebendanye tu???


Haa..ini laa produk yang disebutkan tu..nama mende ijau putih ni ialah LACTOLITE..nama pon dah best kan....apa rasnye dan apa fungsinye mesti best jugak kan??moh kita tengok and hayati dgn lebih mendalam yek...


Penghadaman Baik. Badan Sihat Langkah Pencegahan untuk Menjamin Kesihatan Badan

Nurich Lacto-Lite Minuman Serbuk Yogurt Kultur Hidup & Inulin menggabungkan kebaikan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman dan badan anda.

Kultur hidup terdiri daripada bakteria baik (friendly bacteria) yang berfungsi untuk membantu pencernaan, meningkatkan pergerakan usus dan kesihatan sistem penghadaman dan menggalakkan pertumbuhan Bifidobacteria. Inulin (sejenis fiber) pula membantu pertumbuhan bakteria baik dalam sistem penghadaman.

Kedua-dua kultur hidup dan inulin digunakan bersama untuk menyeimbangkan flora usus dan menggalakkan kesihatan sistem pencernaan.

Tahukah Anda ?

Terdapat bertrillion bakteria yang wujud dalam usus kita iaitu kira-kira l.5kg daripada berat badan kita sendiri. Sistem gastrousus yang sihat perlu mengandungi 80% atau lebih bakteria baik dan bakteria neutral, dan 20% atau kurang bakteria tidak baik/berbahaya. Bakteria baik meningkatkan kesihatan usus kita manakala bakteria berbahaya boleh menyebabkan kita jatuh sakit. Namun, bilangan bakteria baik semakin berkurang disebabkan fakor-faktor seperti pemakanan yang tidak seimbang, penuaan, tekanan serta pengambilan antibiotik yang berlebihan yang semakin umum sekarang. Oleh itu, sistem penghadaman kita memerlukan pertambahan probiotik.


Apakah Itu Probiotik Dan Prebiotik ?

Probiotik ialah bakteria baik di dalam usus kita. la adalah penting bagi menjamin kesihatan usus kita. Prebiotik ialah makanan atau nutrisi yang diperlukan oleh probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik. Probiotik dan prebiotik boleh diperolehi dengan mudah daripada Nurich Lacto-Lite

Nurich Lacto-Lite

Minuman Serbuk Yogurt Kultur Hidup dan Inulin menggabungkan kebaikan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman dan badan kita. la adalah sinbiotik yang menggabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeru meningkatkan lagi keberkesanan probiotik. la tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit-birit.

Keunikan Nurich Lacto-Lite :

  • Tahan terhadap asid perut dan garam hempedu.Keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
  • Kebolehan melekat pada sel usus dengan baik.
  • Diiktirafkan oleh FDA sebagai GRAS ("Generally Recognized as Safe")


Bagaimana Nurich Lacto-Lite Dapat Membantu Anda ?

  • Menyingkirkan toksin dalam badan.
  • Meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan.
  • Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik.
  • Membantu dalam penghadaman.
  • Membantu melegakan sembelit.
  • Membantu sintesis vitamin.
Done with the info about Lacto-Lite..so, amacam??agak2 cukup tak 80% bakteria baik tu dalam usus kita neh??macam mana ngan bakteria kurang baik/berbahaya lak??makin bertambahkah ia??ape kesannye kalau bakteria kurang baik ni makin banyak dalam badan kita yek??hoho..tak nak imagine itu semua..syukurlah selama ini mizz dikurniakan kesihatan yang baik dan jarang2 jek sakit yang memungkinkan mizz amik pelbagai ubat termasuklah antibiotik yang mungkin boleh mematikan semua bakteria baik tu..tapi di kemudian hari, mizz tak tau akan diberi kesihatan yang baik mcm hari ni kan..hurm..syukur sekali lagi sbb mizz dah jumpa produk yang boleh tambahkan balik bakteria baik neh..alhamdulillah..=D

Actually mizz agak baru jugak ngn Lacto-Lite ni..dalam 2 minggu mcm tu laa..tapi yang bestnyer walaupon baru 2 minggu be with this great Lcto-Lite,dah boleh rasa kesannye tau..haish..1st day minum LctoLite ni pon dah ade rasa kesannye kot..mcm mana??ok,meh cni mizz citer..1st day mizz minom Lacto-Lite ni before breakfast,dalam kul 11 mcm tu laa..(mmg time breakfast mizz..hehe)..highly recommended minom before sarapan sbb time tu perut kita betul2 kosong....bila LactoLite ni masuk ke perut kita, ia akan bertindak sebagai penapis to each meals yg kita amik selepas tu...so, bila dah ada penapis mcm ni,lemak2 yang ada kat makanan kita tu akan segera tertapis n tak sempat laa nak melekat kat organ2 kita neh..


+
+
+


Premium Beautiful


Haa...yang tu baru 1 fungsi LactoLite...lagi??LactoLite jugak dapat meningkatkan metabolisme badan kita..bila metabolisme badan tinggi,automatically sistem penghadaman kita jugak akan berfungsi dgn baik...and bila penghadaman kita baik,sistem pembuangan sisa2 pon menjadi amatlah senang..hehe..no wonder laa 1st day aritu mizz breakfast + minum LactoLite kol 11 and kol 3 ptg dah selamat flush away segala benda yang ada dalam perut neh..rasa kosong and flat semacam jek perut ni..hey...kalo u olz nak tau, before this makan laa sebnyak mana sekalipon, 3 hari belum tentu lagi tau leh buang sume tu..mna tak kembang bdn ni..masuknye bukan main banyak..tp keluarnye??yang ado jek ok..tensen den bila kenangkan balik..tapi sekarang tidak lagi selepas adanye LACTOLITE..dah tak risau nak makan banyak2 even di tengh malam sekalipon sbb sure dah boleh buang 4-5 hoiurs after that...peurt makin flat jek..nak2 kalau bergabung ngan pemakaian Premium Beautiful..makin bertambah2 flat and mantopp jadinye...weeeee!!!toink...toink..toink..

Nak tengok tak model TERHEBAT Lactolite + Premium Beautiful?? mau tak TERHEBAT nye kalau leh HILANG kan berat badan sebanyak 50kg hanya dalam masa 4 BULAN??pheww..badan dah macam anak dara yang solid molid tu tau..jeles i!!! Model inilah yang menjadi idola ramai wanita kat luar sana.. for me,model inilah jugak yang menjadi idola dalam dunia bisnes..such a GREAT businesswoman u know...PRESENTING to u........


Kak Ana with Dato CT (BEFORE)




AFTER...pheww






de TRANSFORMATION of Kak Ana...awesome!!


Haha..melopong tak tgk??u olz ade??xde kan..mizz pon xde lagi..tapi dah on da way..insyaAllah..u olz pon bleh jadi macam Kak Ana gak tau..malah boleh jadi lagi HEBAT dari Kak Ana..asalkan ada keinginan dan usaha untuk berubah ke arah yang lebih baik..semuanya TIDAK MUSTAHIL..so,ape tunggu lagi??GRAB LACTOLITE NOW!!!i know u know how to get me...=D




LACTO-LITE KINI TERDAPAT DALAM TRIAL PACK!!!
5 sachets HANYA RM 35 including POSTAGE



CONTACT / SMS MIZA (017-9178030 / 019-2939097)

PM @ FB : Hamizah Shalah Huddin




Sunday, 9 October 2011

:: de BERPANTANG with BeauTiFul ::



Salm untuk ibu-ibu dan bakal-bakal ibu semua...=D


Kalau hari tu entry khas tuk bakal2 pengantin kan..?entry arini lak mizz tulis khas utk ibu-ibu dan bakal2 ibu ..ye laa,lepas kawen for sure laa akan jadi ibu lak kan?ke ade sape2 yang tak nak jadi IBU??mizz nakk...utuk dapat TITLE IBU tu,konpem la nak kena ade ANAK n nak ade anak lak konpem laa kena mengandung dan seterusnya bersalin..so,isu yang nak mizz share arini adalah isu BERPANTANG SELEPAS BERSALIN...layak ke mizz nk tulis pasal bnda ni..maklumlaa..mizz ni belom kawen ag,pandai2 lak nak ckp psl pantang ape sume..mcm ade pengalaman lak kan..hurm..pengalaman sendiri tu sah2 laa takder..tapi pengalaman pantang yg mizz ade ni mgkin lebih dari anda sangkakan..KENAPA??well..untuk pengetahuan anda2 sume,mizz ni anak sulung dari 12 org adik-beradik..Almost every year since i was 1 year old till 19 years old,asyik duk ngn baby jek kejenye..xpenah sunyi dr tangisan dan gelak tawa babies..hehe ( sekarang sume dh besor2 pun )..starting from my beloved ummi mengandung sampai laa dia abis berpantang,sumernye berlaku dpn mata mizz..siap dh boleh hafal pon ape yg ummi wat tiap kali dlm tempoh tu...daripada bertungku, berbengkung,minum rebusan akar kayu,makan nasi+lada hitam+ikan bakar hinggalah ke part2 jaga baby....tp okey what sbb kecik2 dh bleh belajar benda baru mcm tu..alhamdulillah..=D 

Banayk soalan KENAPA keluar dr mulut ni tiap kali ummi wat rutin2 tu..KENAPA kena bertungku??KENAPA perlu ikat2 perut mcm tu??KENAPA ummi kena makan nasi ngn ikan bakar jek??KENAPA, KENAPA, dan KENAPA??sabar je laa ummi nak menjawab sumer tu..biasa laa..kanak2 baru nak membesar kan..sekarang umo dh 24thn baru nk carik blik jawapan2 tuk sume soalan tu..jawapan yg ummi bagi tuk girl umo 10thn xkan sama ngn jawapn tuk lady umo 24thn..

KENAPA perlunya kita BERPANTANG selepas BERSALIN?? Pendapat mizz mcm ni, selama 9 bulan 10 hari, bila seorang bakal ibu mengandungkan zuriatnya, pasti banyak fungsi badan yang perlu dibaikpulih kan?Pernah gak mizz dengar orang cakap,tiap kali bersalin,banyak urat2 badan yang putus. Macam kereta jugak, mesti nak kena ada maintenance kan? So, ibu-ibu pun nak kena ‘overhaul’ jugak..bkn kereta je... Nak kena ‘re-wiring’ urat2 yg putus tu..hehe

Bagi kaum wanita yang lepas bersalin ni, memang banyak perkara yang perlu dititik beratkan ketika berpantang. Semua kena jaga untuk memastikan keadaan badan kembali pulih seperti sediakala. Mana taknya,nanti nak kena jaga baby lagi,suami lagi dan prepare tuk masuk keje balik. Badan kena la mantop, sihat, cergas dan sebagainya. Bagi yang baru pertama kali berpantang untuk anak pertama, mereka sudah tentu rasakan perkara ni adalah satu pengalaman yang baru buat mereka. Pasti banyak perkara yang perlu dipelajari.



BENGKUNG???... Wajib & harus pakai time lepas bersalin... 



Macam-macam jenis bengkung ada... selalunya bengkung tradisional yang berbelit-belit bila nak guna & kena mintak bantuan dari orang lain. My ummi dulu memang x penah tinggal bengkuk berbelit-belit ni..sanggup tinggalkan mainan semata2 nak tgk ummi pakai bengkung..ummi mesti kena baring tiap kali nak pakai bengkuk berbelit-belit tu sebabnya sebelum pakai,ummi tampal2 menda hijau dlu kat atas perut ( jamu kot ) sebelum ikat bengkung tu..pernah gak ummi mintak tolong mizz pegang and tarikkan tali bengkung dia tuk pastikan bengkung tu betul2 kemas dan ketat. Huh, pendek kata bengkung tradisional agak menyusahkan... betul tak??? 



Tetapi sekarang, PREMIUM BEAUTIFUL adalah jawapan pada penyelesaian memakai bengkung!!! 

KENAPA? 

Anda boleh memakai Preium Beautiful dengan sendiri tanpa bantuan daripada orang lain, tak prlu nak letak2 jamu, menjimatkan masa, selesa & CONFIRM u will get ur normal SHAPE!. PREMIUM BEAUTIFUL boleh membantu proses pengecutan rahim dan mengempiskan kembali perut yang besar ketika mengandung samada u all lahirkan secara normal atau caesar.

Yes!!bersalin secara caesar pun boleh pakai PREMIUM BEAUTIFUL ni.. Kalau dulu wanita2 yang terpaksa bersalin dengan kaedah C-Sect memang sangat2 trauma sbb tak boleh berpantang mcm wanita yang bersalin Normal...nak berbengkung tak boleh, nak bertungku tak boleh...so bahagianLEMAK DI PERUT pun agak tak boleh utk dihilangkan... Tapi sekarang tidak lagi dengan adanya Premium Beautiful..segala trauma itu akan hilang dalam sekelip mata.. 


Bagaimana penggunaan Premium Beautiful semasa dalam pantang??

Premium Beautiful sngat sesuai bagi wanita lepas bersalin kerana FIR yang terkandung dalam PB ini dapat:

· Membantu mengecutkan rahim dengan cepat 

· Membantu untuk membersihkan darah beku dan kotor dalam rahim 

· Menghilangkan stretch mark 

· Memejalkan payudara dan otot pinggul, peha dan perut. 

· Memulihkan tenaga dengan cepat, berguna terutama kepada ibu yang sentiasa keletihan kerana melayan anak - anak dengan jarak umur yang dekat. 

· Membaiki postur badan dan membaiki tulang belakang agar dapat menyokong badan. 

Selain itu, Premium Beautiful juga sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan kerana ciri-ciri long bra PB itu sendiri 


· Cara penggunaan adalah mudah dan cepat iatu dengan menarik cup kebawah. Bayi tidak akan menunggu lama dan payudara akan diampu oleh cup, maka ia tidak akan jatuh. 

· Bra cup yang elastik boleh menampung saiz payudara yang 1 saiz lebih besar. Payudara akan membesar 1 size sekiranya susu badan memenuhi payudara. 

· Bra yang tidak ketat di mana ia boleh menganjal dan tidak menghadkan tumbesaran payudara. Ini berbeza dengan bra penyusuan yang lain yang boleh menyebabkan jangkitan kuman dan kesan tidak selesa pada si pemakai. 

· Cup Premium Beautiful adalah bersifat kapas yang memberi kesan selesa dan boleh bernafas kepada payudara anda yang mengandungi susu 



Bagi yang bersalin normal 

Boleh pakai korset Premium Beautiful selepas 3 hari bersalin (bergantung kepada luka). boleh dimulakan dengan waist nipper dahulu sebelum u all boleh pakai 1 SET 





Bagi yang bersalin caesar 



Boleh pakai korset Premium selepas 3 minggu ke sebulan selepas bersalin. 

Normally after 3 WEEKS memang boleh pakai dah! 



TESTIMONI

Pheww....cakap byk2 mcm mak nenek pon tak guna jgk kan...mesti korang nak tgk gk kan hasil dan kesannya AFTER pakai Premium Beautiful ni..tanpa menghampakan anda sume,kat bawah ni mizz ade share blog sorang ibu VOGUE yg pakai Premium Beautiful semasa dalam pantang...hasrus diketahui, ibu GOJES ni bukan bersalin secara normal tau tapi CZER!!.. 

 KAK FIZA ( SILA KLIK UNTUK BACA PENGALAMAN KAK FIZA )


SEBELUM dan SELEPAS 2 bulan pakai PREMIUM BEAUTIFUL


KENAPA, TAK PERCAYA KAA??see..beginilah hebatnya penangan Premium Beautiful ni..mizz berani JAMIN laa u alls takkan MNYESAL nyer kalo ade 1 set Premium Beautiful neh..boleh pakai dari zaman ANAK DARA sampailaa dah jadi MAK ORANG...sebabnye Premium Beautiful da LIFETIME WARRANTY...so,ape tunggu lagi..GRAB 1 SET NOW SELAGI STOK MSIH ADA...


ONTACT / SMS MIZA (017-9178030)
PM @ FB : Hamizah Shalah Huddin

Thursday, 6 October 2011

:: MAHARANI vs KEPUTIHAN ::


Satu kajian klinikal terhadap 5000 wanita berkeputusan Herba Maharani dapat menyelesaikan 100% masalah keputihan. 


Salam ladies, 

Keputihan??hurm..keputihan dengan wanita ni dah jadi macam irama dan lagu atau sudu dan garpu kan??Mostly kaum hawa ade masalah ni,dah sinonim sangat ngn kehidupan kita kan..mizz pon ade masalah keputihan,lagi2 bila dh masuk time period..agak x selesa jgk tp nak wat camner kn..dh rutin mcm tu..tp alhamdulillah,sejak pakai PREMIUM BEAUTIFUL selama sebulan ,dah makin kurang benda alah tu... 

Tahukah anda keputihan ni ada banyak warna..bukan warna PUTIH jek tau..nama je keputihan ok..dan Tahukah anda lelehan ini boleh mengundang pelbgai jenis penyakit waima boleh mengakibatkan kesukaran untuk hamil jika tidak dicegah dari awal??Nauzubillah min zalik...Jom semak kat bawah ni di tahap mana masalah keputihan korang... 



Anda boleh mengetahui penyakit yang mungkin dialami melalui warna lelehan faraj. Semoga keterangan lanjut INTAN JASTINA JAMALUDDIN yang mendapatkan pandangan daripada doktor pakar perbidanan dan sakit puan, Dr. Mohamed Rafi Mohammed Feizal dari pusat perubatan Umra, Shah Alam dapat membantu. 



Tanda-tanda penyakit akibat daripada keputihan boleh diamati menerusi ciri dan warna lelehan yang keluar saat keputihan berlangsung. Namun, perlu anda ketahui bahawa tidak semua lelehan yang keluar itu merupakan tanda penyakit.

Dalam kebanyakan kes, masalah keputihan yang kerap berlaku kepada para wanita adalah disebabkan oleh kulat. Ini termasuklah wanita hamil. Namun, apabila masalah menjadi lebih kronik, pemeriksaan perlu dilakukan kerana dikhuatiri ia mempunyai kaitan dengan masalah kencing manis ketika hamil. Bagi wanita yang tidak hamil, keputihan lazimnya berlaku sewaktu stres ataupun ketika imuniti tubuh menjadi lemah.


1. Jernih
Sekiranya, lelehan yang dialami berwarna jernih dan banyak lendir tetapi tidak berbau, anda tidak perlu risau. Keadaan ini merupakan sesuatu yang normal. Lazimnya, lelehan daripada warna seperti ini akan keluar dua minggu menjelang haid, sekitar waktu subur atau apabila hormon estrogen berlebihan mahupun stres. Malah, keputihan seperti ini turut sering dialami oleh kebanyakan wanita hamil.

2. Putih
Lain pula halnya jika lelehan yang keluar berwarna putih, berair dan berbau busuk. malah, jika kegatalan di sekitar kemaluan dialami dan disertai dengan rasa sakit ketika membuang air kecil maka kemungkinan besar anda menderita jangkitan yang disebabkan oleh sejenis kulat dikenali sebagai candida albicans. Kulat ini sememangnya paling sering hinggap di bahagian intim wanita.

3. Putih Pekat
Sekiranya lelehan yang keluar kelihatan seperti susu pekat, melekit, sangat banyak dengan bau yang tidak begitu menyenangkan, berkemungkinan berlaku radang pada serviks dan vagina. Dalam keadaan tertentu terutamanya ketika keadaan menjadi lebih teruk, rupa lelehan itu akan kelihatan seperti tairu. Untuk makluman anda, masalah ini sebenarnya turut berpunca daripada jangkitan candida albicans.

4. Coklat
Lelehan yang berwarna coklat, berair, sangat banyak dan lembap merupakan petanda anda mengalami masalah gangguan pembuluh darah pada serviks atau endometriosis. Warna coklat tersebut timbul akibat perdarahan seperti keguguran, haid tidak teratur ataupun darah segar yang apabila kering bertukar warna menjadi coklat.

5. Merah muda
Bagi anda yang mungkin mengalami lelehan yang berwarna merah muda, cair, sangat banyak tetapi tidak berbau maka berkemungkinan berlaku jangkitan bakteria yang tidak khusus. Biasanya keputihan ini terjadi setelah melahirkan. Selain daripada itu, ia juga mungkin haid, pendarahan di pangkal rahim, faraj atau dalam rahim. Antara lain, gejala ini turut timbul saat anda mengalami masalah hormon estrogen berlebihan.


Warna-warna lain

1.Kelabu
Apabila lelehan berwarna kelabu dengan garis darah, berair, sangat banyak dan berbau busuk, anda perlu lebih prihatin dan segera mendapatkan pemeriksaan doktor kerana ia berkemungkinan petanda awal kanser.

2. Kuning kehijauan
Jika lelehan yang keluar berupa kuning kehijauan, berbuih, sangat banyak, gatal, berbau busuk dan sakit di sekitar kawasan bahagian intim serta kemerahan pada vagina, kemungkinan besar anda mengalami jangkitan
yang disebabkan oleh kuman protozoa trichomonas vaginalis.

3. Kuning
Jangkitan yang disebabkan oleh nisseria gonorrhoe mungkin berlaku apabila lelehan yang keluar berwarna kuning, kental, sangat banyak, terasa panas dan gatal pada kemaluan; sakit di daerah sekitar kemaluan serta sakit ketika anda membuang air kecil.

Jika anda mengalami gejala keputihan seperti ini, segeralah berjumpa dengan doktor kerana rawatan khusus harus dilakukan segera bagi mencegah komplikasi yang lebih teruk. Komplikasi yang dimaksudkan sering berlaku apabila kuman mula menyerang serviks. Komplikasi jangka panjang yang lebih ngeri ialah anda mungkin mengalami masalah mandul organ peranakan terutamanya tiub fallopio rosak.

Sekiranya anda beranggapan keputihan yang dialami tergolong sebagai abnormal, maka segeralah bertemu doktor. Namun, pastikan sebelum bertemu dengannya, anda tidak membersihkan vagina dengan sabun pencuci atau apa-apa jenis pencuci pun. Hal ini penting agar doktor dapat melihat keadaan sebenar keputihan.

Selanjutnya, anda akan diberi rawatan yang bersesuaian dan dipantau perkembangannya. Dalam sesetengah kes, sekiranya masalah keputihan yang dialami berulang biarpun rawatan telah diberikan, suami pun perlu sama-sama menjalankan pemeriksaan untuk mengetahui punca sebenar keputihan yang dialami. Hal ini penting untuk dilakukan kerana punca keputihan yang anda alami mungkin berpunca daripada beliau.

Info : Antibiotik yang diambil ketika sakit akan menghapuskan sekali gus bakteria baik dan jahat. Untuk mengembalikan kewujudan bakteria baik dalam tubuh, anda digalakkan untuk mengambil yogurt atau minuman berkultur yang mengandungi banyak lactobacilus.

sumber - www.majalahpama.com.my

So, dah tahu kat mana tahap keputihan korang sumer??Hopefully yang normal je laa kan..prihatin lah dgn keadaan tubuh badan anda waima part keputihan mcm ni..sbb kita xtahu penyakit tu datang dr arah mana kan..jangan asyik menjaga luaran sahaja,dalaman pun kita kena amik tahu jgk..sebab kalau dalaman kita sihat,secara automatiknya luaran pun akan nampak cantik dgn sendirinya..tak gitu??mizz cakap camni bkn tuk korang jgk tau,tapi sebagai peringatan utk diri mizz sendiri..mizz akui sebelum ni mmg mizz tak amik port sgt bab2 macam ni sbb fikir x penting sgt kan..tapi sekarang MESTI kena jaga..Andai diizikan nak guna badan ni utk tempoh yang panjang lg..so kena laa jaga betul2...bukankah MENCEGAH ITU LEBIH BAIK DARI MERAWAT..dan salah satu cara pencegahannya ialah dgn mengamalkan HERBA MAHARANI..HERBA KEBAHAGIAAN WANITA..boleh baca entry sebelum ni utk details HERBA MAHARANI..selamat mencegah..=D 




ONTACT / SMS MIZA (017-9178030)
PM @ FB : Hamizah Shalah Huddin

Wednesday, 5 October 2011

:: de HERBA MAHARANI ::




Herba Maharani merupakan antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita sehingga kini. Herba Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia. Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan keseluruhan.

SEJARAH HERBA MAHARANI
  • Berasal dari Dinasti Tang.
  • Terkenal semasa Dinasti Ming sebagai ilmu & rahsia kecantikan awet muda & kesihatan lebih 3000 tahun yang lalu 
  • Herba Maharani ketika itu hanya diproses untuk keluarga Maharaja sebagai herba penyubur, kecantikan, awet muda & kesihatan.
  • Dinamakan herba Maharani sempena nama Maharani Te Zhi, antara maharani yang mengamalkan herba ini.

Maharani Te Zhi

Maharani Te Zhi sangat mementingkan kecantikan & kesihatan .

Pada zaman pemerintahan Dinasti Ming, Maharaja ketika itu dikatakan mempunyai 9999 maharani & gundik dan Maharani Te Zhi yang paling disayangi Maharaja.

Maharani Te Zhi mempunyai kulit seperti lilin & licin .

Maharani juga melahirkan anak lelaki sebagai waris takhta.


Ramuan Hebat

Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utama Produk Keluaran Beijing TongRenTang.

TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun. Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing.

TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai Produk Terkenal di China pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai Spesis Ubat Herba yang Terpelihara pada tahun 1998.

Mendapat pengiktirafan Halal oleh Pertubuhan IFANCA.




Fungsi-fungsi:

· Melancarkan peredaran darah
· Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur
· Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan
· Meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan
· Menyerlahkan wajah berseri dan awet muda
· Menyuburkan badan selepas bersalin
· Meningkatkan rangsangan, kebahagiaan kepada pasangan

1 kotak (6 bola x 5gm ) – RM65.00



Kehebatan Herba Maharani

Antara keberkesanan herba maharani
(untuk mereka yang mengamalkan pengambilan secara teratur & berterusan)

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur

2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan & kekuningan

3. Anti bakteria ( sekitar faraj )

4. Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut

5. Melegakan migrain & angin dalam badan

6. Menguatkan hati & buah pinggang

7. Melegakan asma

8. Baik untuk pesakit diabetes ( kencing manis )

9. Menghilangkan bau mulut ( terutama waktu bangun pagi )

10. Menyelesaikan masalah buasir kecil

11. Merangsang hormone estrogen, progesterone & androgen ( hormone seks )

12. Memberi kebahagiaan kepada pasangan

13. Kesuburan & awet muda

14. Mencantik, menegang & melicinkan kulit

15. Menaikkan seri muka

16. Menegangkan payudara

17. Menghilangkan kelesuan & muka pucat

18. Melambatkan proses monopouse

19. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam

20. Menguatkan antibodi / imunisasi

21. Melancarkan peredaran darah

22. Amalan semasa pantang ( bersalin )

23. Menambah darah selepas bersalin

24. Menguatkan otot-otot rahim & peranakan

25. Membanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin

26. Menghilangkan urat timbul

27. Mengimbangi tekanan darah

28. Meningkatkan kecerdasan minda

Tindakbalas Sementara Yang Mungkin Berlaku

GejalaPunca & Penyelesaian


1
Pening kepala, pipi, badan & telinga berasa panas, demam, belakang tengkuk dan sendi terasa sakit Gangguan peredaran darah, asid amat tinggi dalam badan, tekanan darah tinggi atau rendah Teruskan seperti biasa. Amalkan Chlorella & miautan. Banyakkan minum air beralkali, BBA.

2
Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
Kandungan gula dalam darah tinggi sedikit. Kolestrol dan asid tinggi.
Tukar cara makan. Makan waktu malam sebelum tidur. Banyakkan minum air beralkali.

3
Tidak mahu tidur
Kekurangan kalsium
Makan pagi sahaja& kurangkan dos (10biji setiap pagi). Banyakkan minum air beralkali.


4
Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur (kotor) atau banyak toksid
Kurangkan dos (10biji). Banyakkan minum air beralkali


5
Kerap buang air besar / berdarah
Usus besar & sistem penghadaman lemah / kurang berfungsi  
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air beralkali & air kosong

6
Panas & berpeluh – peluh
Kekurangan klorofil dalam badan. Kolestrol agak tinggi. Asid & toksid agak tinggi
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air beralkali & air kosong


7
Kerap kencing
Masalah pada pundi kencing. Gangguan peredaran darah, asid tinggi
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air beralkali & air kosong


8
Terasa sengal-sengal badan Masalah system saraf, hormon tidak seimbang
Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air beralkali & air kosong

9
Kitaran haid berubah ( lewat / banyak )Hormon tidak seimbang. Kelemahan system ovari
Teruskan spt biasa, amal Chlorella & miautan
10
Batuk keluar darah  
Sistem paru-paru rosak. Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru Kurangkan dos(10biji)
Banyakkan minum air beralkali & air kosong


11
Keluar jerawat
Darah kotor. Banyak toksid & asid
Teruskan spt biasa. Amalkan Chlorella & Miautan



Mengapa ada tindakbalas

Kerana berlaku pemulihan dan peningkatan dalam tubuh badan kesan daripada :-
•Cara pemakanan yang tidak seimbang & fast food
•Suasana tempat kerja yang tidak banyak pergerakan
•Kawasan kediaman yang terdedah kepada pencemaran,asap perkilangan dll.

Bersabar…hanya sementara.. Tidak semua wanita yang mengamalkan herba Maharani mempunyai tindakbalas yang sama, ianya berbeza, bergantung kepada masalah kesihatan dan kelemahan organ seseorang. Bersabar dan bersyukurlah masalah kesihatan yang dialami sedang di pulihkan..=)




CONTACT / SMS MIZA (017-9178030)
PM @ FB : Hamizah Shalah Huddin

Saturday, 1 October 2011

:: BiLa berBicaRa soaL KaWen...::


Assalammualaikum & Salam Sejahtera Buat Bakal Pengantin...




Adakah kini anda sedang di alam percintaan? Dan.. sudah tidak ter"TAHAN-TAHAN" untuk mendirikan rumahtangga bersama kekasih anda? 

Wahh..ayat x bleh blah kan..huhu..actually mukaddimah kat atas tu taken from one website..mcm best jek baca n kebetulan lak mcm kena je ngn diri mizz neh..ye laa sape xnak kawen kan or plg teruk pon..sape yg xde impian tuk kawen kan??tipu laa kalo korang xpenah ade perasaan tuk ke arah tu..Fitrah manusia tu..so..disebabkan tertarik ngn kata2 pengarang kat website tu,arini teringin laa nk berkongsi ngn u olls pasal isu KAWEN..mna laa tau kot2 terkena batang idung korang jgak...hak3

Jom kita berbalik kepada phrase “sudah tidak ter"TAHAN-TAHAN" untuk mendirikan rumahtangga bersama kekasih anda” tadi..pheww..hati ni kalo ikutkan mmg dah tak terTAHAN-TAHAN tetapi byk laa plak halangannya eventho calonnye dah tercongok di depan mata...sumenyer disebabkan kos sara hidup yang agak tinggi pada masa kini, ditambah lagi dengan bebanan pelbagai hutang seperti PTPTN, kenderaan, kad kredit dan sebagainya, menyebabkan ramai di antara kita SUKAR mengumpul wang untuk perkahwinan.



Kalau di sebelah pihak lelaki..bakal mertua sudah bertanya, "Bila nak masuk meminang?".. telinga berasap asyik mendengar soalan yang sama diajukan berulang-ulang kali. Kalau ikutkan hati, sekarang juga nak kahwin. Tapi apakan daya.. duit simpanan belum cukup lagi..kalo pasal duit simpanan ni..bagi mizz kita sebagai bakal pengntin perempuan pun perlu ada jugak kan..tak boleh laa kalau nak harapkan pasangan kita je yang menyimpannya..ye laa..sama-sama nak kawen ..so sama2 simpan laa..yang bezanya mungkin jumlah simpananya atau cara simpananya..tak gitu??

Korang pernah tak ushar2 belanja perkahwinan??bagi yang belum berkahwin mcm mizz ni,pernah tak tanya kwn2 korang agak2 berapa belanja yang dihabiskan tuk perkahwinan tu?or at least kalau tak pernah tanya pon..pernah tak terfikir berapa perbelanjaannya??konpem pernah kan sebab kita pon akan kawen jugak nanti bila dah sampai serunya..so,for sure laa nak kena prepare jugak apa yang patot..Mengikut survey,belanja perkahwinan zaman sekarang bukannya murah, duit hantaran sahaja sudah boleh mencecah hingga RM10,000, belum lagi campur dengan duit belanja kenduri? barang-barang hantaran? sewa pelamin? upah mak andam? jurgambar? kad jemputan? bunga telur? cincin kahwin? sewa kanopi? catering?.. argghhh!! pendek kata, kalau tak ada RM20,000 dalam tangan.. usahlah bermimpi nak kahwin...waa..sampai mcm tu sekali ker..sgt sedey okay... 

Jom kita check! Berapakah kos anggaran MINIMUM yang kita perlukan jika ingin mendirikan rumahtangga pada masa kini?



Pergh! Mana nak cari duit sebanyak itu? Itu belum campur lagi pakej honeymoon? sewa rumah serta barang-barang kelengkapan di dalam rumah selepas berkahwin nanti?kelengkpan bakal anak?? MEMANG TERTEKAN SEYH!!!! 

Jalan mudah?! Buat pinjaman bank!.. Tambah satu lagi hutang.. sekarang sudah ada.. 
Hutang Motorsikal 
Hutang Kereta 
Hutang PTPTN 
Hutang Rumah 
Hutang Mamak 
Hutang Komputer 
Hutang Koperasi 
Hutang Kad Kredit 
HUTANG KAHWIN?! 

Berapa banyak hutang daaa?... Jikalau begini, jawapnya.. sampai ke tua, kita bekerja semata-mata hanya untuk membayar hutang sahaja. Terus-terang mizz katakan, membuat pinjaman/hutang memang tersangatlah mudah! Nak-nak kalo yang keje gomen..bagi 2-3 jenis dokumen dh bleh dpat RM20,000 – RM50,000 CASH..tapi kalo yang keje private??alamatnyer mmg tak merasa laa KAWEN tu..huhu..Loan boleh menyelesaikan masalah kita buat sementara waktu! Namun begitu, ia bukanlah suatu jalan penyelesaian yang bagus. Malahan, ia sebenarnya boleh membuatkan hidup kita lebih tertekan lagi.

MENGAPA?

Pertama, selepas sahaja selesai melayari "malam pertama", fikiran akan mula berserabut semula.. jika dulu fikiran anda tertekan "Bagaimana hendak cari duit kahwin?" , kini masalah baru .. "Bagaimana hendak membayar semua hutang-hutang aku?" pula timbul. Bukankah ia sesuatu yang amat mengecewakan? Sedangkan..pada waktu-waktu begini, kita sepatutnya perlu bergembira kerana baru sahaja menempuhi alam baru di dalam kehidupan kita, iaitu alam rumahtangga. 

Kedua, jika sebelum berumahtangga pun kita sudah kurang bijak di dalam menguruskan kewangan , bagaimana keadaannya pula selepas berumahtangga? Tanggungjawapnya adalah lebih besar.. jika dulu kita hanya perlu memikirkan hal makan-minum diri sendiri sahaja, tetapi kini, kita perlu fikirkan pula mengenai makan minum pasangan kita, anak-anak, pakaian mereka? pendidikan anak-anak? dan sebagainya... TAKKAN setiap kali tidak cukup duit.. nak kena wat PINJAMAN? Hadoiii... 




- Petikan Berita Harian Metro, 2 Mac 2010 - 


Tahukah anda? Sewaktu krisis ekonomi berlaku pada tahun 1997, masalah konflik rumahtangga telah meningkat sehingga 70% , ini membuktikan masalah kewangan juga boleh menjadi penyebab utama bagi kehancuran sesebuah rumahtangga. 

Oleh sebab itulah, adalah amat penting untuk kita menguasai ilmu menguruskan kewangan sewaktu kita masih bujang lagi. Ianya bukan sahaja akan dapat MENYELESAIKAN MASALAH TIDAK CUKUP DUIT KAHWIN, tetapi ia JUGA MEMBANTU MENGURUSKAN KEWANGAN DENGAN LEBIH CEMERLANG SELEPAS BERUMAHTANGGA.

MACAM MANA??banyak caranya..peluang dan ruang sentiasa ada untuk kita..Cuma kita aje yang tak pernah perasan atau buat2 tak perasan dengan peluang tu..bila peluang tu dah makin jauh,baru laa tergedik2 nak kejar balik..actually..time single mingle macam ni laa kita nak kumpul duit and grab any oppurtunity yang ada sebbnya time ni laa kita leh g mana2 dgn sesuka hati kita tanpa ada komitmen ngan sape2..bila dah kawen nanti??boleh gerak jugak tapi agak terbatas laa ckit kan..OPPORTUNITY LIKE WHAT HUH??jalan yang paling mudah tak lain tak bukan do the part time job biz..”part time biz” is for those yang mmg dh ade keje and main income tetap tapi still nak cari another job for the side income..tapi bagi yang tak keje atau keje ala kadar mcm mizz ni..that part time biz and side income would be full time biz and main income okay..hehe..WHAT BIZ??alaa..banyak je kot biz yang boleh di buat skrg..juz say it..bezanya Cuma cara pelaksanaannya dan jumlah pulangannya nanti..tepuk dada tanya hati nak ke tak..



Emm..kenapa mizz teruja sgt citer pasal part time biz neh??sebabnya, mizz pon tergolong dalam golongan yang tengah pening cari duit untuk kawen..tak mau hutang2 tau..as i mention earlier laa..mizz ni keje ala kadar aje..bkn keje besor2 yang bergaji riban-riban tu..bila dah keje ala kadar..income yang dapat pon YANG ADO laa jgk..tapi dalam keadaan YANG ADO tu, nak laa jugak memberi sedikit rezeki ni pada my parents eventho mereka tidak pernah mintak pon..tapi kita sebagai anak ni sendiri mau ingatlaa..jangan cepat lupa diri okay...belom kawen ni laa bleh bagi parents sedikit duit yang ada..bila dh kawen nanti??renung2 kan lah...emm..deduct ctu ckit..cni ckit..bape sen sgt laa yg ada..tu pun cukup2 utk duit makan and bagi kete makan..duit simpanan??dah jadi mcm biskut..kejap ada..kejap takde..so..agak2 nya bila laa leh cukup MINIMUM RM20,000 utk perbelanjaan kawen tu??thats why laa i need to change my journey of life..dah tak bleh pakai prinsip JUZ FOLLOW THE FLOW semata-mata...basically still follow the flow BUT I NEED TO MAXIMIZING THAT FLOW SO THAT I HAVE CHOICES IN MY LIFE..waahh kau..skeeping mat leh lagi tu...haha..tapi itulah hakikatnya..

HOW??instead of keje yang sedia ada sekarang ni, mizz ade jugak wat other job a.k.a part time biz..seriously,ilmu ttg biz tu mmg tak pernah ada dlm diri ni..hanya berbekalkan minat semata2...Alhamdulillah, biz yg mizz jumpa ni tidak memerlukan ilmu yang khusus tuk jalankannya..malah mizz telah di ajar satu persatu ttg segala selok belok biz ni....even baru je sebelah kaki melangkah,tang2 tu jugak laa mizz telah di ajar cara tuk move kn biz ni..sgt hebat bukan??All praises to Allah again kerana telah membuka jalan rezeki utk mizz serta mempermudahkan segala laluan utk mizz ubah cara hidup mizz sekarang... 

Kalau sebelum ni,punyer laa pening duk fikir mcm2 cara tuk tambahkan income,tp skrg mizz dh jumpa solutionnyer..masalah tuk kumpulkan MINIMUM RM20,000 for perbelanjaan kawen tu dah ade penyelesaiannye..mana tak nya,income from part time job je dh sama mcm main income sebulan tuk position seorg guru yg dh bertahun2 mengajar...hurm..kalo laa every month dpt income mcm ni,end of this year pon dh bleh merasa jadi Raja Sehari...huhu..Ya Allah,tetapkan rezeki yg telah dikurniakan olehMu ini dan jadikanlah aku sebagai hamba yang sentiasa bersyukur dgn segala nikmatMu..amin 


So,bakal2 pengantin sekalian,TAKE UR STEP TO CHANGE UR LIFE NOW!!!GRAB THE OPPORTUNITY AND NEVER LET IT GO...RELAKAN DIRI ANDA DI BANTU..=)



ONTACT / SMS MIZA (017-9178030)
PM @ FB : Hamizah Shalah Huddin